Biserica din Marapod, jud. Sibiu va fi resfinţită. Slujba va fi oficiată de IPS Laurenţiu

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, va resfinți duminică, 18 septembrie 2016, Biserica „Sfântul Nicolae” din Marpod, Protopopiatul Agnita, județul Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În ultimii ani, sub conducerea preotului Marius Munteanu au fost demarate ample lucrări de renovare și înfru­musețare a lăcaşului de cult care datează din anul 1836.

***

Localitatea Marpod se află la 32 kilometri de Sibiu. Primul locaș de cult al românilor de aici a fost o mică biserică de lemn, despre care mărturiile istorice spun că ar fi fost ridicată în perioada 1811-1815. Biserica „Sfântul Nicolae” din Marpod, actualul locaș de cult al comunității, a fost zidită în perioada 1830-1836. Lăcaşul de cult este construit în forma de navă, cu naos dreptunghiular şi absidă cu pereţii laterali drepţi şi tavan plat din scânduri şi trestie, tencuit. Catapeteasma este din zid cu deschizături. Acoperişul este simplu, cu ţiglă solzi. Turnul este cu două etaje, în formă de prismă dreptunghiulară, cu acoperiş ascuţit în opt ape, acoperit cu ţigle solzi.

Marapod

Foto 1 : Arhivă

 

Comentarii Facebook


Știri recente