Biserica din localitatea Minieri, jud.Prahova, sfințită de doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, au oficiat duminică, 4 decembrie 2016, slujba de sfințire a locașului de cult din localitatea Minieri, județul Prahova, notează radio Trinitas.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Sebastian a evidențiat greșeala lui Dioscor, tatăl Sfintei Varvara, de a încerca să o crească departe de învățătura cea adevărată.

Sfânta Varvara a fost aleasă de Dumnezeu, dar cu totul nepregătită pentru viață o creștea Dioscor, tatăl ei. Ca unul fără de minte și fără de credința cea dreaptă, a crescut-o pe fiica lui departe de Dumnezeu, în înșelăciunea cea idolească, a spus Episcopul Slatinei și Romanaților.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a evidențiat implicarea comunității din localitatea Minieri pentru construirea locașului de cult.

A rânduit Dumnezeu ca un fiu al acestor locuri, pe atunci mai tânăr slujitor al Bisericii, aflându-se la Mănăstirea Crasna, să își dorească și să inițieze zidirea acestui sfânt locaș. Preasfințitului Sebastian i s-au alăturat și alte persoane, slujitori ai Bisericii, oamenii din conducerea Primăriei și a Consiliului Local și mulți credincioși. Astăzi cu rânduiala lui Dumnezeu pictura a primit harul Sfântului Duh, a spus Preasfinția Sa.

La final, cei doi ierarhi au binecuvântat pe cei prezenți.

***

Biserica din localitatea Minieri, județul Prahova, este ocrotită de Sfânta Muceniță Varvara, sărbătorită astăzi de creștinii ortodocși.

Sfânta Varvara a trăit în jurul anului 300, în timpul împăratului Maximian. Potrivit tradiției, tatăl său a închis-o într-un turn, din cauza frumuseții sale. Ulterior, însă, a omorât-o, pentru ca nu s-a închinat idolilor, ci L-a mărturisit pe Hristos.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente