Biserica din localitatea gorjeană Apa Neagră, a fost sfinţită

În Duminica a XIV-a după Rusalii, în ziua de 06 septembrie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu părintele protoiereu Marian Mărăcine, a oficiat Sfânta Liturghie și slujba de sfințire a Bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Motru Sec, filia Apa Neagră, comuna Padeș, Protoieria Tg. Jiu Nord, județul Gorj, după cum ne-a precizat Profesor Vasile Gogonea

Sfântul lăcaș a fost zidit între anii 2011-2015 și s-a înfrumusețat prin efortul credincioșilor din comună. Acordurile la strană au fost susținute de Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova.

“Nu e o bucurie mai mare decât să sfințești o biserică”

Au fost acordate gramate chiriarhale de mulțumire pentru implicarea în construirea sfântului locaş, preotului paroh Vasile Daniel Motea, precum și domnilor: Troacă Gabriel, primar, Niculescu Viorel, fost primar la vremea începerii construirii bisericii, Șerban Ilie, Crăciun Gheorghe, care a donat terenul pe care s-a construit biserica, și Luca Victor. Menționăm că la sfârșitul slujbei de sfințire a minunatului lăcaș, preotul paroh Vasile Daniel Motea a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor și ne-a declarat cu bucurie: “Mi-a plăcut să fiu preot și am înțeles ce înseamnă preoția la îndemnul mamei mele, educatoarea Marioara Motea, al tatălui meu, preot și dânsul, pentru că mai am un frate, la rândul său, desigur, tot preot. Având și o soție care mă înțelege și e alături de mine, o familie minunată, desigur, cu ajutorul credincioșilor, cred că am reușit să ducem la bun sfârșit lucrarea, pentru că nu e o bucurie mai mare decât să sfințești o biserică”.

“Nimic nu se poate realiza fără ajutorul Lui Dumnezeu”

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei le-a spus credincioșilor prezenți: “Este o mare sărbătoare și o mare bucurie când se zidește o «Casă a Lui Dumnezeu», o sfântă biserică, mai ales că această construcție, credincioșii, cei care au construit-o, au realizat-o într-un timp relativ scurt. Dar, nimic nu se poate realiza fără ajutorul Lui Dumnezeu, pentru că El face să răsară soarele, face să bată vântul, El face să vină ploaia, face să rodească pământul și să dea verdeață, pentru că El este Acela care ne dă sănătate și ne dă tot ceea ce avem trebuință pentru viața noastră. Așa este, cum ne spune Sfânta Scriptură, prin Cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos: «Fără de mine, nu puteți face nimic !». Deci, nu putem face absolut nimic fără de Dumnezeu. Oricât am dori noi să arătăm că suntem puternici, că suntem înțelepți sau cunoscători ai multor lucruri de pe fața pământului și că avem putere sau avem autoritate, că avem demnitate, toate acestea pălesc în fața Atotputerniciei lui Dumnezeu, pentru că nu vine din noi înșine ceva care să arate și care să fie pe măsura «darului» pe care noi îl primim de la Bunul Dumnezeu. Ne dăm seama de aceste lucruri, mai ales când suferim de ceva sau avem o boală, atunci vedem cât de neputincioși suntem și toată faima și tăria noastră se sfârșesc și pălesc în fața acestor suferințe. Este precum iarba câmpului care, la arșița soarelui se ofilește, se pârjolește și moare. Așadar, avem nevoie de o «Casă a Tatălui Ceresc», a Preasfintei Treimi, iar aceasta nu e alta decât Biserica pe care o construim și îi spunem, de îndată ce s-a sfințit de către episcop, că este «sfânta biserică»”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente