Biserica din Fedești, construită cu mari sacrificii în timpul războiului, are nevoie urgentă de consolidare

Părintele Ioan Agarici, parohul din Fedești, comuna Șuletea, județul Vaslui, a anunțat marți că Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitate intră într-un amplu proces de consolidare. Sfântul lăcaș se află într-o stare precară și are nevoie de sprijin financiar pentru reabilitare.

Biserica din Fedești a fost construită între anii 1937-1947, cu mari sacrificii din cauza războiului, a spus părintele paroh Ioan Agarici. Din cauza cutremurelor succesive prin care a trecut de atunci, lăcașul are acum nevoie urgentă de reparații în valoare de 83.000 de euro.

„Biserica «Nașterea Maicii Domnului» din Fedești a fost ridicată cu mari sacrificii. Aceasta a fost înzestrată în toamna lui 1945 cu o valoroasă catapeteasmă de la Sfânta Episcopie a Hușilor, în prezent veche de aproximativ două secole”, a declarat parohul.

„Lucrările de construcție au fost executate în vremuri grele, de război, de molimă și foamete, iar cutremurul devastator din noiembrie 1940 a distrus partea superioară a construcției iar clopotnița s-a prăbușit. Toate acestea nu au putut opri împlinirea misiunii celor care și-au asumat-o”, a adăugat el.

„Exteriorul a fost consolidat în cursul anilor trecuți, însă interiorul clădirii se află în prezent într-o stare precară și obligă la acțiuni de consolidare urgente, a mai precizat Părintele Paroh Ioan Agarici.

Pentru donații

RO36 RNCB 0261 0235 4052 0001 deschis la BCR

Pr. Ioan Agarici
tel. 0758.844.246
[email protected]

Sursa foto: Doxologia


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.


Follow us on Twitter: @BasilicaNews and @BasilicaPhotos!

Thank you for reading Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente