Biserica de pe Transfăgărășan a fost construită într-un an și jumătate. Sfințirea paraclisului de la demisol (FOTO)

Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a vizitat duminică biserica ridicată pe Transfăgărășan în ultimul an și jumătate, lăcaș de cult aflat la cota 1000 și care aparține Schitului „Sfântul Pantelimon”.

Ierarhul a sfințit paraclisul amenajat la subsolul lăcașului de cult. În prezent, biserica se află la stadiul tencuirii interioare.

„Este o minune”, apreciază dirigintele de șantier în declarațiile oferite pentru Trinitas TV amintindu-și că în urmă cu un an și jumătate se efectuau săpături pentru fundație.

„Biserica s-a ridicat repede cu muncitori buni, pricepuți, dar fără ajutor de la oameni cu dare de mână și mai ales de la Dumnezeu nu s-ar fi putut face așa repede”, a spus Ardașes Garabetian, diriginte de șantier.

Pe ctitorii principali, Arhiepiscopul Calinic i-a distins cu Medalia „Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel” sau cu diplome de vrednicie.

„Toți cei care ați sprijinit ați făcut lucrarea lui Dumnezeu și a Sfântului Pantelimon, a subliniat IPS Calinic.

Paraclisul de la demisolul schitului ale hramul „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul”.

Proiectul bisericii a fost realizat de domnul arhitect Teodor Ion și de domnul Oprea Gheorghe, la solicitarea Părintelui Pasmangiu Viorel Daniel, inspector patriarhal și slujitor la biserica Parohiei Sfântul Mare Proroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Mare Proroc Moise din Techirghiol, județul Constanța.


Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului

Comentarii Facebook


Știri recente