Biserică cu hramul „Sfinților Martiri Brâncoveni” în orașul Ialoveni, Republica Moldova

În data de 12 iunie Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, alături de un sobor de preoți a sfințit piatra de temelie a bisericii cu hramul Sfinții Martiri Brâncoveni în orașul Ialoveni, informează Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei, citat de mitropoliabasarabiei.md.

După multe piedici, politice în special , această parohie a reușit să adune în jurul său oameni de credință, care prin inițiativa lor au dat curs speranțelor multor credincioși ai Mitropoliei Basarabiei din Ialoveni, de a construi o Biserică.

La eveniment a fost prezenți și autorităților locale: președintele consiliului raional, primarul or. Ialoveni, consilieri raionali și orășenești, parteneri media și fiii credincioși ai Mitropoliei Basarabiei din tot raionul Ialoveni.

În hrisovul pus la temelia Bisericii de Înaltpreasfințitul Petru cu soborul de preoți și cu ctitorii au stabilit ca acest sfânt lăcaș să poartă hramul Sfinților Martiri Brâncoveni.

Preotul paroh, Mihail Tătaru, a mulțumit Părintelui Mitropolit Petru pentru binecuvântarea arhierească, sprijinul spiritual și încurajarea acordată parohiei. Preacucernicul preot a adus de asemenea sincere mulțumiri ctitorilor și autorităților locale pentru sprijin, îndemnându-i să fie enoriași apropiați ai acestui sfânt lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente