Biserica cu hramul „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Feneș a fost resfințită

În Duminica a 23-a după Rusalii foarte mulți credincioși din Parohia Feneș, Protopopiatul Caransebeș au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în biserica parohială Sfântul Mare Mucenic Dimitrie. Înainte de a săvârși Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Lucian a resfințit locașul de cult, deoarece în ultima perioadă a suferit ample lucrări de renovare și înfrumusețare. Alături de credincioși, la sfintele slujbe au participat și autorități locale. În cadrul Sfintei Liturghii, pentru lucrarea săvârșită la biserica unde slujește, părintele paroh Ioan Ponoran a fost hirotesit iconom. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

„După 80 de ani de la târnosirea acestei biserici am venit astăzi la Feneș să o resfințim după ce s-a primenit și s-a înfrumusețat în ultimii ani. După rânduială moaștele sfinților mucenici au rămas în piciorul Sfintei Mese, noi doar am pecetluit-o și bineînțeles am pus sfinții evangheliști, sfințind interiorul. Totodată am sfințit și exteriorul locașului de cult, pentru că aici la Feneș în curtea bisericii sunt foarte multe morminte unde își dorm somnul de veci preoți și protopopi, care au slujit și au păstorit aceste meleaguri. Ne-am bucurat astăzi de prezența multor credincioși, fii și fice ai acestui sat, care au ținut foarte mult să vină la biserică și să intre în Sfântul Altar, să sărute cu evlavie Sfânta Masă și să se închine în Sfânta Sfintelor, rugându-se pentru ei și pentru cei dragi din familiile lor”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica parohială Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a fost ridicată în anul 1840, fiind târnosită de către vrednicul de pomenireepiscopul Vasile Lăzărescu al Caransebeşului în anul 1935 la sărbătoarea Sfântului Dimitrie, 26 octombrie. În anul 1975 mitropolitul Banatului de vrednică pomenire Nicolae Corneanu a resfințit acest sfânt locaș în anul 1975. (Articol semnat de Diac. Pavel Canea, Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…