Biserica cu hramul „Învierea Domnului” de la Mănăstirea Sucevița, în patrimoniu UNESCO

Biserica cu hramul „Învierea Domnului” de la Mănăstirea Sucevița va intra în patrimoniul UNESCO, iar comuna urmează a fi sprijinită financiar pentru realizarea acestui proiect, informează Radio TRINITAS.

Consiliul Județean a alocat fonduri pentru finanțarea Planului Urbanistic General al comunei, necesar pentru documentația de bază.

Este vorba despre suma de 50.000 de lei necesară finalizării documentației. Biserica cu hramul Învierea Domnului de la Mănăstirea Sucevița a fost singurul sit propus de România Comitetului UNESCO, pentru acest an, ca o extindere a poziției ocupate deja în Lista UNESCO cu bisericile din nordul Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…