Biserica Bulgariei şi-a exprimat poziţia faţă de transplantul de organe

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei și-a exprimat miercuri poziția cu privire la transplantul de organe.

Sinodalii şi-au dat acordul faţă de această practică medicală însă cu anumite condiţii clare.

Acestea includ „respectarea strictă și reglementată a principiilor bioetice fundamentale”, stabilirea morții cerebrale în conformitate cu criterii clinice strict definite și consimțământul scris în cunoștință de cauză al donatorului sau al celor mai apropiate rude.

„Întregul proces de transplantare clinică trebuie coordonat și realizat de centre naționale de transplant bine stabilite, care se bucură de încrederea societății și care asigură, pe cât posibil, respectarea procedurii decesului cerebral și a drepturilor generale ale donatorului”, menţionează Sofia Globe care citează Biserica Ortodoxă a Bulgariei.

Biserica Ortodoxă Bulgară a declarat că își rezervă dreptul de a-și schimba poziția în cazul modificării legilor țării cu privire la transplanturile de organe.

Citeşte şi poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române faţă de această practică medicală.

Foto credit: Berkscms.org

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Veteranii de război au fost comemoraţi la Râmnicu-Vâlcea

Arhiepiscopul Varsanufie a oficiat miercuri, 24 aprilie 2019, o slujbă de pomenire a eroilor neamului în proximitatea monumentului dedicat acestora din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Ceremonialul s-a încadrat în manifestările comemorative organizate cu sprijinul autorităților administrației publice locale,…