Biserica binecuvintează Universitatea. Cultivarea unei comuniuni de valori

Lucrarea intitulată sugestiv Biserica binecuvintează Universitatea, Cultivarea unei comuniuni de valori ale umanității inteligente și înțelepte, a apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Lucrarea este structurată în patru secțiuni.

Prima dintre ele are în vedere Dialogul interdisciplinar ca promotor al culturii europene. Cuprinde cuvântări pe diverse teme rostite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în cadrul ceremoniilor de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa din partea unor universități de prestigiu din țară și din străinătate.

A doua parte a volumului este dedicată Dialogului dintre Teologie, Filosofie și Știință, privit ca o cale de înțelegere a sensului vieții.

În această secțiune se găsesc cuvântări rostite la mai multe simpozioane și congrese în care a fost abordat raportul dintre cele trei domenii.

A treia parte a cărții, care are în vedere cercetarea academică și rolul ei în dialogul Bisericii cu societatea, conține o serie de discursuri rostite la diferite evenimente, de la deschiderea anului universitar sau hramul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, până la momentele aniversare ale unor instituții și organizarea unor sesiuni academice sau cursuri de vară.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente