Biserica argeșeană Sf. Fanurie în haine de sărbătoare

Sute de credincioși din cartierul argeșean Grui au participat marți, 27 august 2013, la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în biserica închinată Sfântului Fanurie și praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a mulțumit tuturor credincioșilor care au contribuit la ridicarea sfântului altar, amintind că orașul avea nevoie de o nouă biserică în această zonă. De asemenea Înaltpreasfinția Sa a apreciat evoluția lucrărilor executate la această biserică din anul 2009 și până în prezent. Istoria acestei noi parohii începe în anul 2007 odată cu sfințirea paraclisului din lemn, la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic lucrările au fost începute de preoții: Popescu Ionuț și Marghitoiu Ionuț. În anul 2009 a fost pusă piatra de temelie la noua biserică de zid construită foarte aproape de paraclis. Lucrările s-au derulat cu mare rapiditate, biserica fiind în prezent acoperită. În interior a fost realizată o frumoasă catapeteasmă din lemn, au fost tencuite zidurile, s-a finalizat încălzirea centrală în pardoseală și tâmplăria. În viitor urmează să fie realizată pictura bisericii.

Cu ocazia cinstirii hramului bisericii din cartierul Grui, credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au avut ocazia să asiste și la slujba de sfințire a icoanelor împărătești realizate la schitul românesc Prodromul din Muntele Athos, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală serbează sâmbătă, 21 mai 2022, hramul istoric dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena.  Manifestările cuprind proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana…