Biserica alături de persoanele nevoiașe

În această perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii Parohiei Nimigea de Sus din Protopopiatul Năsăud au venit în sprijinul persoanelor nevoiașe de la Cantina Socială „Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița.

„Credincioșii parohiei noastre au înțeles cu toții că, în această perioadă, doar îmbinând postul cu rugăciunea și milostenia, putem să ne înălțăm spre Dumnezeu. De aceea, împreună cu ei am desfășurat o colectă de alimente în zilele de 4 și 5 august, în urma căreia s-au adunat sute de kilograme de legume: cartofi, ceapă, ardei, castraveți, roșii, morcovi, varză; dar și ulei, zahăr, făină sau orez. Am încercat ca prin acest act de milostenie să ne arătăm o fărâmă din iubirea noastră față de aproapele și față de Dumnezeu” a declarat pentru Radio Renașterea părintele paroh Coprean Cornel.

„Mulțumim părintelui paroh pentru acțiunea filantropică, bunilor creștini din parohie care își arată faptele credinței, de a ajuta pe cei în nevoi, și Îl rugăm pe Hristos și pe Maica Domnului să le răsplătească dărnicia și mărinimia” , a spus președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” filiala Bistrița-Năsăud, pr. Marius Pintican.

Cantina funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei în cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” filiala Bistrița-Năsăud și oferă o masă caldă zilnic, de luni până vineri, unui număr de aproximativ 60-70 de persoane aflate în situații de dificultate.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente