Biserica alături de cei greu încercați de ape

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului vine, din nou, în ajutorul fiilor duhovnicești greu încercați în aceste zile de revărsarea apelor. Pentru sprijinirea familiilor și persoanelor singure care au avut de suferit, s-a organizat o echipă formată din preoți și voluntari, care ajută și țin permanent legătura cu cei aflați în greutăți din cauza inundațiilor petrecute zilele trecute.

În Protoieria Pitești, cele mai afectate zone sunt Bascov (Valea Ursului, Scheau), Vedea -Râjlețu, Ciomăgești, Sămara-Metofu, poreivit eparhiaargesului.ro

Parohiile au adus la sediul Protoieriei Pitești ajutoare pentru familiile încercate, ce au constat în alimente neperisabile, haine, pături, dar și icoane pentru mângâierea sufletească. Au mai fost aduse și materiale de construcție atât de necesare reparării daunelor cauzate de furia apelor dezlănțuite (ciment, plase de fier, parchet, vopsea).

Preoții argeșeni sunt permanent alături de oamenii necăjiți din aceste zone, fie prin faptă, fie prin rugăciune și sfat de întărire, fiind prezenți activ în mijlocul lor.

Din dragoste și prețuire pentru argeșeni, a venit din Arhiepiscopia Bucureștilor – Protopopiatul Câmpina, un grup inimos de voluntari conduși de Domnul Dan Ciprian Grăjdeanu. Aceștia au adus alimente (300 de pâini, alimente neperisabile, apă îmbuteliată) care au fost împărțite persoanelor afectate, precum și materiale de construcție, pe care le-au folosit la consolidarea și repararea a cinci gospodării locuite de bătrâni singuri. Spre seară au depus efort și la ridicarea unui dig în zona localității Scheau.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului mulțumește Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru ajutorul dat.

Comentarii Facebook


Știri recente