Biserica alături de cei aflaţi în nevoie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, prin directa implicare a Sectorului Economic, coordonat de P.C. Cons. Caliopie Ichim, în perioada 1 decembrie 2014 – 8 ianuarie 2015, Sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului, reprezentat de P.C. Cons. Robert Nicolae, a implementat și coordonat 16 proiecte, oglindite în mai multe acțiuni și evenimente, potrivit eparhiaargesului.ro.

1,,Alături de pelerini” – în ajun de sărbătoarea Sfintei Mucenițe Filoteia, suntem alături de pelerini, cu sfaturi duhovnicești și să le oferim ceai cald, cozonac și sandvișuri;

Beneficiari – pelerinii închinători (au fost împărțite: 150 litri ceai; 80 litri vin; 1500 felii de cozonac; 3500 de covrigi)

2. ,,Bucuria darului”în ajun de marile sărbători ale creștinătății, mergem la Spitalul de Pediatrie Pitești și la Spitalele locale din celelalte Protopopiate (Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Costești) la centrele de plasament, unde se împart daruri și iconițe micuților creștini. Iar alături de tineri teologi au fost colindați.

Beneficiari – 30 de copii de la recuperare (daruri și 5 televizoare)

3. ,,Bătrâneți fericite” –oferim daruri (alimente, fructe și îmbrăcăminte) pentru persoane vârstnice de la azilele din Pitești, Dedulești și Bascovele, precum și asistență duhovnicească.

Beneficiari – 300 persoane vârstnice

4. ,,Daruri de colinde” – în perioada 15-20 decembrie, în toate Protoieriile se organizează împreună cu Seminariile Teologice și Facultatea de Teologie, în fiecare seară, câte un concert de colinde în spitale, azile de bătrâni, centre de plasament, și alte așezăminte social-filantropice.

Beneficiari – persoanele internate și aflate în evidența așezămintelor – 450

5. ,,Tămăduirea prin credință” – eveniment desfășurat la Penitenciarul Colibași. Se organizează întâlniri duhovnicești cu diferite teme. Se împart daruri: icoane, fructe, alimente (acceptate de sistem).

Beneficiari – 100 de persoane lipsite de libertate, necercetate de familii.

6.Cercetarea aproapelui – bucurie duhovnicească” – începând cu data de 15 decembrie până pe data de 15 ianuarie, de trei ori pe săptămână, au loc acțiuni de cercetare a oamenilor străzii. Sunt dăruite: ceai cald, alimente și haine.

Beneficiari – 20 de persoane fără adăpost.

7. ,,Nașterea Domnului – renașterea mângâierii” – în perioada 20-25 decembrie, în fiecare Protoierie sunt organizate colecte de ajutoare (alimente, haine, dulciuri și jucării) pentru familiile nevoiașe și tinerii aflați în dificultate, cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului.

Beneficiari – 200 persoane.

8. ,,Crăciunul bucuriei” – în data de 25 decembrie – ziua de Crăciun, orele 12.30, se organizează la Pitești, o masă pentru oamenii nevoiași, bătrânii singuri și copii proveniți din familii defavorizate. Parteneri: Asociația Sprijin Pentru Viață, Universitatea din Pitești, Compania de teatru ART IF ACT, Argeș TV, Asociația Îngeri și oameni, DGASPC Arges. Sunt împărțite și 2000 de pachete în tot județul – vizate sunt comunitățile izolate.

Beneficiari – 2000 persoane.

9. ,,Bursa locurilor de muncă pentru persoanele nevoiașe”. În parteneriat cu AJOFM Argeș, în luna noiembrie a fiecărui an, se organizează bursa locurilor de muncă, pentru persoanele aflate în risc de marginalizare socială. De la an la an, primim rezultate pozitive în ceea ce privește reinserția socială, stăruința la locurile de muncă.

Beneficiari – 15 angajate.

10. ,,Olimpiada de Religie pentru centrele de plasament” – nivel național. În parteneriat cu DGASPC Arges.

Beneficiari – 50 copii

11. ,,Pelerini în căutarea sfinților” – a fost organizat un pelerinaj în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, la insula Corfu – Grecia, pentru 10 copii din centrele de plasament și cei proveniți din familii nevoiașe, olimpici la diferite discipline.

Beneficiari – 10 copii

12. ,,Masa de Sfintele Paști” – se organizează a doua zi de Sfintele Paști o masă cu daruri pentru oamenii nevoiași, copii proveniți din familii defavorizate și bătrâni singuri, în curtea Așezământului Social Sfinții Împărați – Pitești.

Beneficiari – 50 de persoane.

13. Ziua Internațională a copilului, mamei, a familiei – activități catehetice, seri duhovnicești, vizionare de filme documentare, activități recreative, educaționale, plimbări și pelerinaje la frumoasele mănăstiri argeșene.

Beneficiari – 250 persoane.

14. Daruri pentru copii, la început de an școlar. La începutul anului școlar, parohiile din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului organizează evenimente și acțiuni social-filantropice pentru copiii nevoiași. Micuții primesc hăinuțe, rechizite și diverse cadouri, în anul 2014 au fost ajutați: 439 de copii.

Beneficiari – 439 copii.

15. Ajutoare pentru sinistrați. Prin grija Eparhiei Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Bricostore și cu sprijinul preoților, anul acesta au fost ajutate 60 de familii (228 persoane), greu încercate de inundațiile care au lovit în Argeș. Au fost împărțite alimente neperisabile (1041 kg, 475 l apa, 120 saci cu haine, 1000 de pâini, s.a.)

Beneficiari – 228 persoane.

16. „Căldura căminului”. Parohia Ciocănești, prin preoții slujitori Ionescu Nicolae Liviu și Boncescu Teodor, com.Călinești, sat Ciocănești, a fost reparat acoperișul de la casa unei familii cu 4 copii. Parteneriat Biserică – Primărie. Suma alocată – 8000 lei. Beneficiari – 6 persoane.

TOTAL PROIECTE – 16

TOTAL BENEFICIARI – 3948

,,Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru sănătatea, puterea și priceperea de a veni în întâmpinarea semenilor cu diferite probleme. Mulțumim, de asemenea, Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Părintele duhovnicesc și rugător al tuturor argeșenilor și muscelenilor, Sectorului Economic, coordonat de P.C. Cons. Caliopie Ichim, pentru directa implicare în aceste proiecte și ajutorul acordat, precum și tuturor preoților, sponsorilor și voluntarilor, care au răspuns cu dragoste și fapte”, a declarat P.C.Cons. Robert Nicolae, responsabil Sectorul Social Filantropic și de Misiune.

Comentarii Facebook


Știri recente