Biserica Adormirea Maicii Domnului resfințită după 178 de ani. Slujba a fost săvârșită de PS Lucian

După 178 ani de la târnosirea (sfințirea) bisericii parohiei Cârnecea, Protopopiatul Reșița, lăcașul de cult a fost resfințit. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Ierarhul a binecuvântat amplele lucrări efectuate atât la exteriorul, cât și în interiorul Bisericii Adormirea Maicii Domnului. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie. La slujbă au participat numeroși credincioși, printre aceștia numărându-se foarte mulți copii și tineri ,informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța implicării credincioșilor în viața parohiei.

În ultima vreme părintele paroh dimpreună cu credincioșii acestei parohi, Consiliul și Comitetul parohial au lucrat foarte mult ca această biserică să fie renovată. După 33 de ani de slujire a părintelui Păuniță ne aflăm aici să sfințim acest locaș și să ne bucurăm împreună cu toți ctitorii și binefăcătorii, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Pentru munca depusă în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor, părintele paroh Păuniță Secula a fost hirotesit iconom. De asemenea, PS Lucian a oferit binefăcătorilor lăcașului de închinare Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.


Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din localitatea Cârnecea a fost construită între anii 1834-1836 în stil baroc-vienez de către nobilul sârb Spasie Iagodici. Pictura a fost realizată în anul 1936 de pictorii George Popovici și Nicolae Popovici din Grădinari. În 1839 biserica a fost sfințită de episcopul Iosif Raiacici al Vârșețului.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente