Binele nu poate veni decât de Sus. Pr. Dan Damaschin îi cheamă zilnic la rugăciune pe oamenii sensibilizați de cazul Veronicăi

UPDATE: Vineri, 26 februarie 2021, la ora 17:27, Veronica a trecut la cele veșnice. Dumnezeu să o odihnească!


Pentru cel mai greu caz social pe care l-a întâlnit în activitatea sa filantropică, Părintele Dan Damaschin cere nu doar ajutor material, ci și multă rugăciune.

Rugăciune

El îi cheamă pe oameni să citească zilnic de la ora 17:00, „pentru Veronica și pentru cei aflați pe patul de suferință”, Psalmii: 6, 66, 67, 90 și Acatistul Sfinţilor Mucenici Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian.

Veronica este o femeie cu cinci copii (cel mai mare de 13 ani) care, potrivit medicilor, mai are câteva zile de trăit din cauza unui cancer în zona calcaneului, boală veche de 7 ani. Familia locuiește în satul ieșean Dagâța într-o locuință sărăcăcioasă cu multe neajunsuri.

„Dragilor, chiar și dacă am citi printre rânduri, noi știm că în cazul Veronicăi binele nu poate veni decât de Sus sau, mai curând, durerea se va sfârși atunci când va îngădui Dumnezeu. Bineînțeles că nu-mi e deloc ușor, chiar preot fiind, să nu mă gândesc la viitorul acestei familii. Dar, dacă tot spunem că Dumnezeu lucrează prin oameni, e bine să ne mobilizăm cu toții”.

Acțiune

„De va pleca, promitem să le fie bine?”, este sloganul prin care părintele face apel la bunăvoința oamenilor pentru a le construi copiilor o casă nouă. Au început deja lucrările în curtea de la Dagâța.

Acțiunile filantropice sunt derulate prin Asociația „Glasul Vieții”. Pentru donații puteți utiliza datele de mai jos:

Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
Cod Swift: BTRLRO 22

Paypal: [email protected]
MoneyGram, Western Union, RIA: Damaschin Ana

”Cât va costa nu mă interesează

Mișcat de situația Veronicăi, preotul vrea să pună și bazele primului centru medico – social al asociației, „cu absolut toate specialitățile”.

„Cât va costa nu mă interesează, sincer. Nu vreau să mă gândesc”, spune clericul.

„Dacă va trebui să adunăm milioane de euro să facem și tomografe și RMN-uri și toate analizele de pe pământ le voi face. Voi merge în genunchi la toate ușile pentru a nu mai avea astfel de cazuri, adică mame cu cinci copii care mor într-o Europă civilizată pentru că pur și simplu nu și-au permis la vremea respectivă o investigație sau poate mai multă atenție pentru că, să spunem, a fost neasigurată”.


Foto credit: Dan Damaschin / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente