Binele de știut matinal: 5 știri într-un minut

Ai un minut? Atât îți ia să parcurgi 5 știri esențiale publicate ieri pe Basilica.ro

Nu este cinstea mea, ci a întregii Biserici: Patriarhul Miron la dezbaterea privind Legea înființării Patriarhiei Române

În urmă cu 100 de ani, în Camera Deputaților avea loc dezbaterea privind Legea înființării Patriarhiei Române. În cadrul întrunirii din 17 februarie 1925, Mitropolitul primat Miron Cristea, care urma să fie întronizat ca patriarh, a susținut o cuvântare memorabilă.

Citește mai mult. 

Revista Binele de știut: sinteza lunii ianuarie 2025

În acest număr al Revistei Binele de știut, ne amintim de sărbătoarea Botezului Domnului la Catedrala Patriarhală din București și de proclamarea Anului omagial al Centenarului Patriarhiei Române. Luna ianuarie a reprezentat o perioadă de pregătire pentru celebrarea importantului moment din 4 februarie: 100 ani de Patriarhie.

Citește mai mult. 

Episcopul Daciei Felix s-a întâlnit cu profesorii de religie din eparhie și le-a mulțumit pentru eforturile depuse

Evenimentul s-a desfășurat sub motto-ul „Cuvântul tău, Doamne, este lumină pașilor mei”, parafrazând versetul din psalmii Împăratului David.

Preasfințitul Părinte Ieronim le-a vorbit invitaților despre rolul vital pe care profesorul de religie îl are în propovăduirea adevărului de credință în societatea contemporană. Ierarhul a subliniat necesitatea conlucrării dintre preotul paroh și profesorul de religie în vederea îndeplinirii cu succes a activității didactice, dar și a celei misionare.

Citește mai mult.

Arhim. Melchisedec Velnic: „Când gândurile dau năvală, fără rugăciune, te pierzi”

Reflectând la Pilda Întoarcerii Fiului Risipitor, citită duminică în biserici, Arhimandritul Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, le-a transmis credincioșilor că ori de câte ori gândurile dau năvală, fără rugăciune, omul se pierde.

Citește mai mult. 

Meșteșugul Olăritului din Schitu Stavnic, Iași, este recunoscut în Patrimoniul Cultural Imaterial

Ceramica de Schitu Stavnic, un sat din comuna Voinești, județul Iași, este inclusă în Registrul Național al Patrimoniului Cultural Imaterial al României.

Documentarea procesului de înscriere a fost susținută de mai multe instituții, inclusiv Primăria Voinești și Academia Română, iar meșteșugul a fost promovat de meșterul Daniel Ifrim, care a învățat olăritul de la tatăl său, după cum informează Radio Iași.

Citește mai mult.


Știri recente