Binele de știut: Casă pentru o familie din localitatea Gura Râului

Parohia Gura Râului 2 din județul Sibiu a construit o locuință pentru o familie monoparentală din localitate. Familia doamnei Rodica Demian are de acum înainte o locuință decentă, iar cei doi copii cu handicap de gradul II au în noua casă spațiile necesare și toate condițiile pentru traiul zilnic.

În realizarea acestui proiect social au fost alături de parohia menționată și comunitatea parohială Gura Râului 1, precum și mai mulți binefăcători care au sprijinit material această inițiativă filantropică din localitatea sibiană, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Casa a fost inaugurată și oferită familiei Rodica Demian în data de 13 iulie 2017. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu care a oficiat o slujbă de sfințire și i-a binecuvântat pe toți cei implicați în acest proiect.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Ardealului a explicat faptul că este de datoria fiecărui creștin să ajute pe cei aflați în nevoi.

Noi suntem toți plini de milă față de cei care au o suferință, însă mila trebuie să ne determine să fim și activi, adică din ce avem noi să împărțim și cu alții, să le înmulțim în așa fel încât dragostea noastră să sporească în jurul nostru, a spus ierarhul.

La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit acte de cinstire binefăcătorilor care au sprijinit proiectul Parohiei Gura Râului 2. Mai apoi, parohul de la Gura Râului 2, protopopul de Săliște Petru-Toader Damian, i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă.

Lucrările de construcție au început în 2014, când s-a turnat fundația, iar din 2016 și până în prezent s-au ridicat zidurile, s-a făcut acoperișul și finisajele interioare.

În viitorul apropiat urmează să se facă termoizolația exterioară, să se amenajeze baia și să se facă sistemul de încălzire.

Comentarii Facebook


Știri recente