Binecuvântarea și inaugurarea noului Centru Eparhial de la Roma

În data de 9 octombrie a.c., la Roma, a avut loc inaugurarea și sfințirea noului Centru Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, situat în Via Ardeatina 1741. Acest moment poate fi considerat un eveniment istoric pentru tânăra eparhie.

La ceremonia de binecuvântare și inaugurare a sediului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei de la Roma au participat, din partea Patriarhiei Române, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, Exarh Patriarhal, iar din partea Guvernului României: Domnul Adrian Iorgulescu, Ministrul Culturii și Cultelor; Doamna Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse; Domnul Gigel Sorinel Știrbu, Secretar de Stat pentru Culte; Domnul Marius Gabriel Lazurcă, Ambasadorul României la Vatican și alți distinși oaspeți, precum și preoți de la majoritatea celor 82 de parohii ale episcopiei, împreună cu familiile lor, credincioși din Roma și din alte parohii din Italia.

Ceremonia a început cu un cuvânt de bun venit pe care Preasfințitul Episcop Siluan al Italiei l-a adresat în numele clerului și credincioșilor din eparhie distinșilor oaspeți și tuturor celor prezenți. Apoi, Înaltpreasfințitul Nifon a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. A urmat apoi tăierea panglicii și dezvelirea plăcii comemorative pe care se menționează contribuția Patriarhiei Române și a Guvernului României la achiziționarea ansamblului de clădiri și a terenului pe care se află sediul episcopiei.

Slujba de sfințire a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Nifon, avându-l alături pe Preasfințitul Siluan, înconjurați de preoții și diaconii prezenți. După ungerea cu untdelemn și stropirea cu apă sfințită a sediului, Domnul Adrian Iorgulescu, Ministrul Culturii și Cultelor, a citit mesajul Prim-Ministrului României, Domnul Călin Popescu-Tăriceanu, trimis cu această ocazie.

În încheiere, Preasfințitul Siluan a adresat cuvântul de mulțumire din partea episcopiei Preafericitului Părinte Daniel și Guvernului României, pentru sprijinul oferit în achiziționarea edificiului care va adăposti sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. A urmat o recepție oferită celor prezenți de către episcopie.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 244/ 20 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…