Binecuvântarea Sfântului Constantin Brâncoveanu

Bucureștenii se pot închina din nou la moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu. După evenimentele din luna mai, atunci când cinstitele odoare au fost așezate în singura ctitorie a domnitorului din Capitală, racla a fost dusă în pelerinaj în multe zone ale țării, acolo unde domnitorul a zidit locașuri de închinare.

„Ştim că s-a deschis acest pelerinaj naţional cu plecarea noastră la Potlogi. Acolo, racla cu sfintele moaşte a fost dusă într-o procesiune la una din ctitoriile Sfântului Constantin Brâncoveanu din judeţul Dâmboviţa. După aceea, următorul popas duhovnicesc important a fost la Mogoşoaia unde se află şi o importantă ctitorie a sa, după care în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, la catedrala arhiepiscopală şi la Mănăstirea Brazi din judeţul Vrancea. În continuare, am mers în Transilvania unde Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu a zidit biserici pentru a întări pe credincioşii de pe acele meleaguri în dreapta credinţă mărturisită prin faptele sale şi prin zidirea acestor ctitorii cum este biserica cu hramul Sfântului Ierarh Nicolae din Făgăraş. Apoteoza manifestărilor din Transilvania a avut loc la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, ctitorie de suflet a sfântului domnitor. La Mănăstirea Hurezi a avut loc următorul popas duhovnicesc al sfintelor moaştele ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Emil Nedelea Cărămizaru, Parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Nou din București.

Zilele trecute, racla cu moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu a fost dusă la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Cu prilejul hramului Catedralei patriarhale, la sfârșitul săptămânii viitoare, cinstitele odoare vor fi așezate spre închinare, alături de moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, sub baldachinul de pe Colina Bucuriei.

Comentarii Facebook


Știri recente