Binecuvântarea lucrărilor efectuate la parohia Hățăgel. La slujbă au fost prezenți trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

În Duminica a șaptea după Paști, biserica cu hramul Duminica Tuturor Sfinților a parohiei Hățăgel a fost sfințită. În continuarea slujbei de târnosire a fost oficiată Sfânta Liturghie.

La eveniment au fost prezenți: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop locţiitor al Daciei Felix.

În cuvântul rostit în data de 28 mai 2017, Preasfințitul Părinte Nicodim a vorbit celor prezenți despre puterea rugăciunii sincere, dar și despre importanța iertării în viața creștinilor, notează site-ul oficial al Eparhiei.

După împărtășirea credincioșilor, Preasfințitul Părinte Daniil a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei din Faptele Apostolilor citită la Sfânta Liturghie.

În cadrul slujbei, părintele Dănuț Ciucur, parohul bisericii, a fost hirotesit iconom. Distincția i-a fost acordată ca urmare a bogatei activități pastorale.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit tuturor pentru prezență. De asemenea, ierarhul a îndemnat credincioșii să rămână statornici în credință, fiind alături de Biserica lui Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente