Binecuvântarea lucrărilor de renovare efectuate la Biserica Nașterea Maicii Domnului. Slujba a fost oficiată de PS Lucian

Episcopul Caransebeșului a oficiat în data de 3 septembrie 2017 o slujbă de binecuvântare a lucrărilor de renovare efectuate la Bisericii Nașterea Maicii Domnului din Parohia Vrăniuț, Protopopiatul Moldova Nouă, informează Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Lucian a evidențiat faptul că restaurarea bisericile din satele mici reprezintă minuni ale lui Dumnezeu. Ierarhul a mai adăugat faptul că toate aceste fapte se fac prin milostivirea și cu ajutorul lui Domnului.

Este un lucru minunat să vedem cum biserici din sate izolate și depopulate se restaurează. Credem că toate acestea sunt minunile pe care Domnul le săvârșește cu noi, nevrednicii. Întotdeauna Mântuitorul este bun și iubitor de oameni, este milostiv față de cei care se roagă și cei care sunt puțini adunați în jurul unui lăcaș de rugăciune, a spus Preasfinția Sa.

După slujba de binecuvântare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. La slujbă au participat reprezentanți ai autorităților locale alături de un număr însemnat de credincioși.

Pentru munca depusă în slujba Biserici lui Hristos, părintele paroh a fost hirotesit de sachelar. De asemenea, ctitorii și toți cei care s-au implicat în renovarea și înfrumusețarea lăcașului de cult au primit Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.


Biserica parohială cu hramul Naşterea Maicii Domnului a fost construită în jurul anului 1794. Lăcașul de cult a fost sfințit de Episcopul Iosif Ioanovici Şakabent în anul 1799.

Comentarii Facebook


Știri recente