Binecuvântarea lucrărilor bisericii din parohia Ciceu-Giurgești, prot. Beclean

Lucrările de renovare ale bisericii parohiei Ciceu-Giurgești din protopopiatul Beclean au fost binecuvântate duminică, 24 iulie 2016, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

În prezența a numeroși credincioși, preoți și oficialități locale și județene, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit rugăciunile specifice binecuvântării  locașului de cult, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul cuvântului de învăţătură, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți despre lucrarea nevăzută a diavolului și datoria sfântă a omului de a lupta din toate puterile și de a birui acest război nevăzut. Cuvântul de învățătură a pornit de la pericopa evanghelică citită astăzi în biserici și mănăstiri care ilustrează episodul vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarenilor.

***

Biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ce datează din anul 1828 a fost  reabilitată în ultimii ani cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale. Cu acest prilej, Mitropolitul Clujului i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în lucrările bisericii, oferind domnului deputat Daniel Suciu, Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni și primarului localității Ciceiu Giurgești, Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin. De asemenea, a fost recunoscută implicarea deosebită a numeroși fii ai satului precum și a consiliului parohial.

 

Comentarii Facebook


Știri recente