Binecuvântarea lucrărilor bisericii din parohia Ciceu-Giurgești, prot. Beclean

Lucrările de renovare ale bisericii parohiei Ciceu-Giurgești din protopopiatul Beclean au fost binecuvântate duminică, 24 iulie 2016, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

În prezența a numeroși credincioși, preoți și oficialități locale și județene, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit rugăciunile specifice binecuvântării  locașului de cult, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul cuvântului de învăţătură, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți despre lucrarea nevăzută a diavolului și datoria sfântă a omului de a lupta din toate puterile și de a birui acest război nevăzut. Cuvântul de învățătură a pornit de la pericopa evanghelică citită astăzi în biserici și mănăstiri care ilustrează episodul vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarenilor.

***

Biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ce datează din anul 1828 a fost  reabilitată în ultimii ani cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale. Cu acest prilej, Mitropolitul Clujului i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în lucrările bisericii, oferind domnului deputat Daniel Suciu, Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni și primarului localității Ciceiu Giurgești, Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin. De asemenea, a fost recunoscută implicarea deosebită a numeroși fii ai satului precum și a consiliului parohial.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiectul Biserica Online continuă

Am început Biserica Online anul trecut în septembrie cu mai multe recomandări privind comportamentul unei parohii pe Facebook, apoi în noiembrie am trecut la Instagram. Următorul material va cuprinde mai multe recomandări despre Instastory şi…