Binecuvântarea bisericii din Cutina, județul Timiș

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a efectuat duminică, 7 septembrie, o vizită pastorală în Parohia Cutina, din cadrul Protopopiatului Făget. Aici, Ierarhul a fost întâmpinat de un sobor de preoți ș diaconi de la mai multe parohii învecinate, în frunte cu pr. Bujor Păcurar, Protopopul Făgetului, protos. Matei Buliga, starețul Mănăstirii Dobrești și pr. Daniel Escariu, parohul bisericii.

Cu acest prilej, după cum ne-a transmis George Giurgiu, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de binecuvântare a sfântului locaș cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, ridicat în anul 1899, la care au fost întreprinse mai multe lucrări de renovare în ultimii ani. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată în prezența fiilor duhovnicești ai parohiei și a unui număr mare de credincioși din localitățile învecinate, precum și a reprezentanților autorităților locale și județene din zonă. În cadrul slujbei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. paroh Daniel Escariu, drept răsplătire pentru activitatea pastoral- misionară desfășurată în cadrul comunității ortodoxe de aici, în cei peste 10 ani de vrednică slujire a Sfântului Altar.

În cuvântul adresat celor prezenți, Ierarhul a subliniat importanța participării la Sfintele Taine ale Bisericii, precum și rolul covârșitor al credincioșilor în întreaga activitate pe care părintele duhovnicesc, preotul, are datoria de a o împlini în sânul parohiei încredințate spre păstorire. În acest sens, Preasfinția Sa a arătat că cinstea acordată unui slujitor al sfântului Altar prin dăruirea de ranguri și distincții, oglidește vrednicia întregii comunități, a întregii Biserici din acel loc, atât a preotului, cât și a credincioșilor.

După slujbă, pr. paroh Daniel Escariu a mulțumit Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul pentru bucuria slujirii împreună la sărbătoarea bisericii din Cutina, transmițând totodată, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, Mitropolitul Banatului, gândurile de mulțumire și dragoste filială a enoriașilor acestei parohii.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „Teoforos” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion Alexandru Ardereanu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…