Binecuvântarea Așezământului Social Sfântul Proroc Daniel din localitatea Izvoarele, județul Alba

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va binecuvânta vineri, 13 iunie 2014, Așezământul Social „Sfântul Prooroc Daniel” din localitatea Izvoarele, județul Alba, informează Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Așezământul a fost înființat în anul 2012 și funcționează în cadrul rețelei social – filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cu un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. De serviciile Așezământului Social „Sfântul Prooroc Daniel” beneficiază 40 de persoane nevoiașe, cu vârste cuprinse între 70 și 94 de ani din comuna Livezile, care are în componență patru sate: Izvoarele, Vălișoara, Poiana Aiudului și Livezile. „Așezământul social a luat ființă din inițiativa parohiei ortodoxe Izvoarele, înființarea acestuia fiind necesară deoarece în comuna noastră populația este înaintată în vârstă și unele persoane se descurcă din ce în ce mai greu. Le oferim zilnic beneficiarilor noștri o masă caldă, ajutor în gospodărie și asistență medicală ori de câte ori au nevoie” a precizat părintele Virgil Filimon, coordonatorul acestui așezământ.

Programul manifestării va debuta la ora 10.30 cu primirea oficialităților, partenerilor și invitaților și va continua de la ora 11.00 cu slujba de binecuvântare și sfințire a așezământului, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Așezământul Social „Sfântul Prooroc Daniel” Izvoarele funcționează printr-un parteneriat încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Izvoarele, Primăria comunei Livezile, Consiliul Județean Alba prin Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și parohia ortodoxă Izvoarele.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în județele Alba și Mureș, care formează Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, funcționează 17 servicii socio-medicale care oferă îngrijire la domiciliu pentru un număr de peste 600 de bătrâni.

Comentarii Facebook


Știri recente