Binecuvântare și mângâiere la spitalul din Oravița

Bolnavii internați la Spitalul Orășenesc din Oravița au fost cercetați marți, 17 decembrie 2013, de un sobor de preoți care au săvârșit Taina Sfântului Maslu în incinta instituției medicale. Au fost prezenți preoții din Oravița, alături de reprezentantul Episcopiei Caransebeșului, părintele inspector Mihai Ciucur, la slujbă asistând atât bolnavii internați și cadrele medicale, cât și credincioși din oraș, după cum ne-au transmis Darius Herea, Pavel Canea.

Ca de fiecare dată, slujba a oferit mângâiere și speranță celor aflați în suferință care au participat în număr mare și s-au bucurat de prezența preoților în mijlocul lor. Îmbucurător a fos faptul că o bună parte dintre bolnavi s-au spovedit și împărtășit cu Sfintele Taine înainte de a participa la Taina Sfântului Maslu. După terminarea slujbei toți participanții au primit iconițe și calendare din partea Episcopiei Caransebeșului și au ascultat un program de colinde interpretat de preoții și cântăreții prezenți.

În cuvântul rostit la final, delegatul Centrului Eparhial, a transmis arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Lucian, episcopul Caransebeșului, subliniind, totodată, purtarea de grijă pe care Biserica, prin slujitorii ei o poartă celor aflați în suferință. „Bolile sufletești și cele trupești și suferința, în general, sunt urmarea depărtării omului de Dumnezeu și a păcatului care, săvârșit în mod repetat, conduce la patimă. De aceea, refacerea legăturii cu Dumnezeu prin participarea la Sfintele Taine ale Bisericii, dar și prin rugăciune și asceză personală, este foarte importantă, având rolul de a tămădui trupul dar mai ales sufletul de neputințe și de boli”, a arătat în cuvântul său părintele Mihai Ciucur.

Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Lucian, chiriarhul locului, în perioada următoare se va oficia Taina Sfântului Maslu și în celelalte așezăminte sociale și medicale de pe cuprinsul eparhiei. Cu această ocazie cei bolnavi și singuri vor primi pachete cu alimente, inconițe și calendare, dar se vor bucura și de colindele cântate de grupuri de copii care vor însoți preoții. Astfel, acest gen de acțiuni vor avea loc în zilele următoare la Căminul de bătrâni din Anina, la Spitalele și căminele pentru persoane vârstnice din Reșița, precum și la centrele de zi și rezidențiale pentru copiii din Reșița și Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente