Binecuvântare pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Ploiești

Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae de la Biserica bucureșteană „Sfântul Gheorghe Nou” vor fi duse miercuri spre închinare în Capela Penitenciarului Ploiești. În lăcașul de cult vor fi oficiate cu acest prilej Liturghia Darurilor înainte sfințite și Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae.

„Pentru oraș în general, dar pentru penitenciar în special este o mare binecuvântare, pentru că este o minune să fie prezentă aici spre închinare și cinstire mâna acestui mare sfânt al Bisericii noastre. Pentru acești oameni care din motive de ei și de Dumnezeu cunoscute sunt acolo și ispășesc penitență am socotit că și ei au nevoie de această grijă duhovnicească din partea noastră”, a declarat pentru TRINITAS TV Părintele Protopop Ștefan MușatProtopopiatul Ploiești.

Astfel de evenimente, dar și acțiuni sociale sunt organizate frecvent la Penitenciarul din Ploiești, mai ales în perioada posturilor și în apropierea marilor sărbători.

La Capela Penitenciarul Ploiești au mai fost duse recent și moaștele Sfintei Mucenițe Paraschevi, de la biserica Parohiei „Sfânta Vineri” din Ploiești.

Comentarii Facebook


Știri recente