Binecuvântare pentru persoanele cu dizabilități din Sibiu

Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului a oferit pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, dulciuri și jucării la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități „Speranța” din Sibiu și la Centrul de recuperare și reabilitare pentru persoane cu handicap din orașul Cisnădie, informează „Ziarul Lumina”.

Primele daruri au fost oferite în parteneriat cu Liceul „Onisifor Ghibu” din Sibiu, în cadrul unui program comun, prin care elevii sibieni au colectat îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării în această perioadă. Prin intermediul reprezentanților Departamentului social, darurile au fost oferite, vineri, copiilor îngrijiți la Centrul „Speranța”, pentru a le aduce o bucurie în preajma sărbătorilor pascale. La rândul lor, elevii sibieni au beneficiat în această săptămână, în cadrul Programului „Școala Altfel”, de o sesiune de comunicări în ceea ce privește pericolele consumului de alcool, droguri și tutun, ale traficului de ființe umane și ale avortului. Reprezentanți ai instituțiilor abilitate au discutat cu elevii de la liceul sibian și le-au explicat cum pot preveni aceste dependențe și situații critice.

„Aceste activități fac parte dintr-un proiect mai amplu pe care l-am desfășurat în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și cu Arhiepiscopia Sibiului. Am încercat să implicăm toți elevii liceului nostru, pentru a-i educa în spiritul toleranței, al compasiunii față de aproapele nostru, și răspunsul lor a fost unul pozitiv”, ne-a spus prof. Elena Păun de la liceul sibian. O campanie similară a elevilor de la Liceul „Onisifor Ghibu” din Sibiu și a Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului a mai avut loc și înainte Crăciunului din 2013, iar proiectul va continua și pe viitor.

Rugăciuni și îndemnuri

Tot vineri, delegația Arhiepiscopiei Sibiului, formată din consilierul social pr. Nicolae Rusu și inspectorii sociali pr. Tiberiu Kiss și Marius Talmațchi, a vizitat Centrul pentru persoane cu handicap de la Cisnădie, o instituție unde aproximativ 50 de persoane cu tulburări psihice și psihomotorii sunt îngrijiți de un personal dedicat și apropiat de acești oameni speciali. Preoții au oficiat o slujbă de binecuvântare în sala de mese, în prezența beneficiarilor și a personalului.

Pr. Nicolae Rusu le-a transmis tuturor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, le-a oferit pachete cu dulciuri și iconițe și i-a îndemnat pe beneficiari să asculte și să respecte pe cei care zi de zi ostenesc aici pentru a le oferi cele mai bune condiții de trai.

„Acțiunea noastră a avut ca scop nu doar oferirea unor daruri acestor persoane. Am dorit să venim în sprijinul personalului cu îndemnurile noastre adresate acestor oameni încercați de viață, cu binecuvântarea adusă și cu mesajul nostru de încurajare. Sperăm că prezența noastră aici a adus liniște și bucurie în sufletele acestor oameni”, a spus pr. Rusu.

Comentarii Facebook


Știri recente