Binecuvântare pentru pacienţii Spitalului Judeţean Argeş. Liturghie arhierească în ziua sărbătorii Sf. Pantelimon

Biserica închinată Sfântului Mucenic Pantelimon din incinta Spitalului Judeţean Argeș, Piteşti, şi-a sărbătorit hramul miercuri, 27 iulie 2016. Peste 1000 de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în altarul de vară din apropierea lăcaşului de cult, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a amintit în cuvântul de învăţătură despre puterea tămăduitoare a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon,.

Viața Sfântului Pantelimon a fost prezentată credincioșilor de părintele profesor Radu Tascovici, care a îndemnat pe cei prezenți să aibă drept model pe acest mare mucenic al lui Hristos.

***

26iulieslujbasfpantelimon23În primăvara anului 1997 a început acţiunea de construire a unui lăcaş de cult în incinta Spitalului Judeţean Argeș. Între anii 1998 – 1999 s-a încheiat documentaţia necesară începerii lucrărilor de construcţie a bisericii, iar în data de 14 mai 2000, a fost oficiată slujba de sfinţire a pietrei de temelie, urmând ca la data de 22 decembrie 2002 să fie săvârşită prima Sfântă Liturghie în noul aşezământ. Cei ce se bucură de existenţa acestui sfânt lăcaş de cult sunt bolnavii internaţi la Spitalul Județean Argeș, personalul medico-sanitar şi tehnic din această instituție, precum şi toţi credincioşii din cartierul Găvana ce păşesc pragul acestei biserici.

26iulieslujbasfpantelimon12

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…