Binecuvantare pentru ofiterii sibieni

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a participat astăzi, 13 august, la ceremonia de repatriere a ofiţerilor care au participat timp de şase luni la pregătirea militarilor din Bosnia şi Herţegovina. Ierarhul a oficiat o slujbă religioasă şi i-a felicitat pe ofiţerii sibieni pentru realizările lor din cele şase luni de instruire, potrivit mitropopolia-ardealului.ro.

Ceremonia militară a avut loc la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” din Sibiu, cu participarea comandantului instituţiei, col. prof. univ. dr. Alexandru Rizescu, a ofiţerilor şi militarilor din această unitate, a reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi locale şi a numeroşi invitaţi. După intonarea imnului naţional, IPS Mitropolit Laurenţiu şi soborul de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, au oficiat o slujbă de binecuvântare a militarilor.

“Ne bucurăm foarte mult de colaborarea dintre Biserică şi Armată, două instituţii fundamentale pentru societate. I-am binecuvântat pe ofiţeri şi i-am felicitat pentru reuşita misiunii din Bosnia şi Herţegovina ” , a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

După slujba religioasă, maiorul Claudiu Gherman, comandantul echipei de instructori care a avut misiunea de a forma militari din armata Bosniei şi Herţegovina a prezentat pe scurt activităţile avute în afara graniţelor ţării.

„Astăzi, cu mândrie şi multă satisfacţie putem raporta: misiune îndeplinită! Echipa compusă din militari ai Statutului Major al Forţelor Terestre şi Comandamentul Logistic Întrunit a atins un spectru larg de activităţi privind operarea şi mentenanţa sistemelor de artilerie APR 40, asigurându-le forţelor armate ale Bosniei şi Herţegovinei capacitatea de a-şi dezvolta propriile proceduri”, a spus maiorul Claudiu Gherman.

„O îndreptăţită emoţie şi multă mândrie”

A urmat discursul comandantului Alexandru Rizescu, care a subliniat reuşita misiunii şi aprecierile din partea tuturor celor implicaţi în activităţile militare din Bosnia şi Herţegovina.

“Mă bucur din tot sufletul că aţi onorat menirea dumneavoastră în teatrul de operaţii, că aţi onorat culorile ţării, ale Armatei României, ale Statului Major General, ale Statului Major al Forţelor Terestre şi ale Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă <<General Eremia Grigorescu>>. Sunt conştient de faptul că la plecarea dumneavoastră în misiune v-aţi asumat o sarcină grea, dar sunt mândru de ceea ce am auzit pe parcursul şi la sfârşitul misiunii îndeplinite de dumneavoastră. Sunt cuvinte care nouă ne trezesc o îndreptăţită emoţie şi multă mândrie. Misiunea dumneavoastră a fost de o complexitate deosebită şi a însemnat încununarea eforturilor desfăşurate în perioada de instruire”, a spus colonelul Rizescu.

Reprezentantul Statutului Major al Forţelor Terestre, colonelul Laurenţiu Grigoraş, a transmis un mesajul de felicitare din partea şefilor Statului Major şi al Comandamentului Logistic Întrunit.

“Această misiunea s-a încadrat în eforturile depuse de Armata Română împreună cu partenerii ei de a se implica în activităţile din teatrele de operaţii. Suntem mulţumiţi că aţi împărtăşit din cunoştinţele şi experienţa dumneavoastră cu militarii din armata bosniacă”, a spus colonelul Laurenţiu Grigoraş.

La finalul ceremoniei, trei dintre ofiţeri au primit distincţii militare, ca recunoaştere a eforturilor depuse la reuşita acestei misiuni. Ceremonia s-a încheiat cu o paradă militară.

Comentarii Facebook


Știri recente