Binecuvântare pentru fapte bune

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” cu prilejul Zilei Protecției Civile, 28 februarie 2013:

Cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut în anul 2013. În noaptea dintre ani I-am mulțumit pentru binefacerile primite de la El în anul 2012 și ne-am rugat să ne ajute să viețuim creștinește, să ne dăruiască darurile Sale cele bogate spre mântuire, spre sănătate, spre bucurie și în anul în care am intrat (2013).

Fiecare An Nou se numește un „an al mântuirii”, care înseamnă nu numai izbăvirea din suferință, din necazuri, din boli și din alte dificultăți, ci și unirea noastră, a oamenilor trecători, cu Dumnezeu Cel netrecător, prin Sfântul Botez, prin Taina Pocăinței și a Iertării păcatelor, prin rugăciune, prin fapte bune și mai ales prin împărtășirea cu Sfânta Euharistie.

Între creație și Creator, între dar și Dăruitor există o legătură de viață, întrucât iubirea lui Dumnezeu este Izvorul existenței create, natură și om. Modul de folosire a libertății noastre, a fiecăruia dintre noi și a tuturor împreună, poate cultiva o legătură sănătoasă și sfântă a vieții sau poate produce o degradare a vieții individuale și sociale.

Ca fii ai Bisericii Ortodoxe strămoșești, românii cunosc că iubirea de aproapele, pacea și cooperarea sunt necesare în relațiile de comuniune din societatea noastră.

Respectul față de semeni, spiritul de jertfă prin implicarea în salvarea aproapelui, sentimentul de frățietate care îndeamnă la solidaritate umană sunt valori care caracterizează munca tuturor ostenitorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” al Municipiului București. Având în suflet credința în Dumnezeu și iubirea față de oameni, ei își desfășoară cu onoare și curaj misiunile pline de risc. Noblețea activității lor îi face să fie iubiți de români și cinstiți cu expresii de recunoștință.

Credința în Dumnezeu și dragostea de patrie a cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” al Municipiului București s-au arătat și prin ridicarea unui locaș de cult, cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

În semn de apreciere pentru activitatea acestora, Mitropolia Banatului a dăruit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” al Municipiului București icoana Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, patron spiritual al pompierilor României și ocrotitor împotriva focului și calamităților ce se pot abate asupra omului.

La acest ceas aniversar, cu respect și apreciere, ne îndreptăm gândul către dumneavoastră, adresându-vă doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, precum și mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea pe care o desfășurați spre binele societății noastre românești.

Cu stimă și binecuvântare,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente