Binecuvântare pentru credincioșii din Parohia Moldovița, jud. Caraș-Severin

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a binecuvântat duminică, 9 octombrie 2016, lucrările efecutate la exteriorul Bisericii Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Moldoviţa, Protopopiatul Moldova Nouă. În continuare, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

La slujbă au participat credincioși din parohie, precum și reprezentanți ai autorităților locale. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Alin Rada, parohul bisericii, a fost hirotesit sachelar, iar cei care s-au implicat în lucrările de renovare şi înfrumuseţare a bisericii şi a casei parohiale au primit din partea ierarhului Diploma de excelenţă Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul. La final ierahul a binecuvântat lucrările executate la casa parohială recent renovată.

În cuvântul de rostit, ierarhul a evidențiat evlavia credincioșilor din parohia Moldovița.

Îi mulțumim Domnului că pe această înălțime din Munții Locvei există o biserică închinată Maicii Domnului, avem un preot stabil care locuiește în această parohie și avem o turmă cuvântătoare ascultătoare. Credincioșii de aici nu sunt mai mulți de 150 de suflete, dar sunt foarte atașați de sfânta biserică și demostrează că o iubesc și își iubesc preotul, dovadă că în ultima vreme au lucrat foarte mult atât la sfântul locaș, cât și la casa parohială, a spus Preasfinția Sa

***.

Tot în aceeași duminică, Episcopul Caransebeşului a oficiat slujba Vecerniei la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Moldova Nouă. Deoarece în ultima perioadă s-au efectuat îmbunătățiri la exteriorul sfântului locaș Preasfinția Sa a sfințit cu această ocazie aceste lucrări. Tuturor celor care și-au adus aportul la înfrumusețarea bisericii ierarhul le-a oferit Diploma de excelenţă Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul. De aemenea din partea administrației locale a orașului Moldova Nouă Preasfințitul Lucian a primit o Plachetă comemorativă la 20 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii parohiale, dar și pentru grija față de credincioșii din Moldova Nouă.

Comentarii Facebook


Știri recente