Binecuvântare pentru comunitatea din Slatina Timiș. PS Lucian a sfințit casa parohială

În ultima perioadă credincioșii din Parohia Slatina Timiș, Protopopiatul Caransebeș, împreună cu părintele paroh, au desfășurat ample lucrări de amenajare a casei parohiale. În duminica de dinaintea începutului Postului Mare, Preasfințitul Părinte Lucian a mers în mijlocul comunității din Slatina pentru a binecuvânta lucrările și a aduce recunoștință celor care s-au implicat în lucrarea bisericii.

De dimineață, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la care au participat reprezentanți ai autorităților locale și numeroși credincioși. În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul l-a hirotesit pe părintele paroh Vasile Dragomir iconom stavrofor, iar credincioșii care ajutat la bunul mers al lucrărilor le-a oferit Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

Tot în 26 februarie 2017 s-au împlinit 11 ani de când Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian își desfășoară misiunea arhierească în Episcopia Caransebeșului. Cu această ocazie, după Sfânta Liturghie a fost săvârșit un Polihroniu.

În continuare, Părintele Episcop a săvârșit slujba de sfințire a casei parohiale. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

Este foarte important că nu doar cele văzute sporesc în această parohie, ci și cele simțite, deoarece am observat că există o lucrare deosebită pe tărâm spiritual, biserica vie din sufletele credincioșilor este consolidată, a subliniat ierarhul.

***

Biserica parohială cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil a fost construită în anul 1890, în stil baroc, din piatră şi cărămidă şi este acoperită cu tablă. Turnul este din cărămidă, pardoseala din mozaic, iar iconostasul de zid este pictat în anul 1947 de Ioan Băleanu. Sfântul locaș a fost târnosit de către vrednicul de pomenire episcop al Caransebeşului Veniamin Nistor în anul 1947. Pictura actuală a bisericii a fost executată în tehnica tempera de către Victor Ţigu în anul 1985. În sat a existat o biserică mai veche din lemn în 1771, care a fost dărâmată în 1888, de la care au rămas două icoane pictate pe lemn Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Ioan Botezătorul.

Comentarii Facebook


Știri recente