Binecuvântare pentru candidaţii la Facultăţile de Teologie

După şedinţa Consiliului Eparhial, de analiză a activităţii bisericeşti din eparhie  în semestrul I al anului  2016,  în data de 15 iulie 2016, în Sala “Episcop Chesarie Păunescu” din cadrul Centrului Eparhial al Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a primit cca 100 de tineri, candidaţi pentru examenele de admitere la Facultăţi de Teologie din întreaga ţară.

Prezentând coordonatele de lucru şi concluziile forului eparhial de curând întrunit, Înaltpreasfinția Sa a oferit tinerilor şansa de a lectura “Dările de seamă semestriale”, întocmite de protoieriile din eparhie; unele dintre aceste rapoarte au fost prezentate chiar de protopopii prezenţi la întrunire. Prin aceasta, tinerii au avut posibilitatea  de a cunoaşte realităţi ale vieţii bisericeşti din eparhie, în contextul actual, atât de dificil din punct de vedere economic şi atât de nuanţat din punct de vedere social şi misionar.

În baza “Procedurii” aprobate de Sfântul Sinod, Chiriarhul Dunării de Jos a acordat arhiereasca binecuvântare tinerilor prezenţi, pentru a candida la specializările teologice pentru care au optat.

Comentarii Facebook


Știri recente