Binecuvântare pentru brutăria Asociației Pâinea vieții din Timișoara

Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat astăzi, 26 martie, slujba de binecuvântare a brutăriei Asociației „Pâinea vieții” din Timișoara. La eveniment au luat parte Eugen Dogariu, prefectul Județului Timiș, Ioan Băla, directorul Penitenciarului din Timișoara, consilieri de la Centrul eparhial din Timișoara și reprezentanți din partea Asociației „Pâinea vieții”, după cum ne-a declarat George Giurgiu.

Noua brutărie din orașul de pe Bega a luat ființă în cadrul proiectului „Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate”, demarat de Administrația Națională a Penitenciarelor, Patriarhia Română și Federația Filantropia. Proiectul a fost susținut financiar de Uniunea europeană prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Scopul proiectului este diminuarea inegalității de șanse a deținuților și foștilor deținuți în tranziția de la penitenciar la viața socială și de muncă.

În cadrul brutăriei își vor derula activitatea persoane ce au urmat cursuri de calificare ca brutari și patiseri în timpul în care au fost privați de libertate. În acest sens, se dorește integrarea pe piața muncii a foștilor deținuți, ce doresc să își asume un angajament real în viața socială și totodată, care speră la o nouă șansă din partea comunității din care fac parte.

Comentarii Facebook


Știri recente