Binecuvântare patriarhală pentru participanții la Serile filocalice

La finalul primei conferințe din cadrul Simpozionului „Serile filocalice”, desfășurată astăzi, 17 noiembrie 2013, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, participanții au primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În sala „Europa Christiana”, Preafericirea Sa le-a vorbit tinerilor și credincioșilor despre semnificațiile și importanța acestor întâlniri: „Aceste seri filocalice se referă la o teologie a comuniunii, a sfințeniei, a întâlnirii omului cu Dumnezeu și nu există filocalie fără teologie. Teologia în filocalie este teologia experienței comuniunii omului cu Dumnezeu. De aceea este foarte important numele dat acestor conferințe, și anume Seri filocalice, în care rațiunea are ca scop căutarea și înțelegerea comuniunii cu Dumnezeu a iubirii divine ca fiind sursa creației și scopul ei. Deci, Dumnezeu pentru a împărtăși iubirea Sa și altor ființe iubitoare a creat pe om ca ființă inteligentă și iubitoare. De aceea, omul creat după Chipul lui Dumnezeu este dornic de viață veșnică, de iubire veșnică și numai în Dumnezeu se găsește viața și iubirea eternă”.

Preafericirea Sa le-a oferit tuturor celor prezenți volumul „Implicațiile pastorale și misionare ale teologiei mistice a Părintelui Dumitru Stăniloae”, apărut recent la Editura „Cuvântul Vieții”.

Tema conferinței susținută de Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu a fost „Părintele Profesor Dumitru Stăniloae – Teologul iubirii dumnezeiești”.

Simpozionul „Serile filocalice” a ajuns la cea de-a XVIII-a ediție. Următoarea întrunire se va desfășura luni, 18 noiembrie 2013, în Aula Magna a Facultății de Drept de la ora 18:00. Invitatul serii, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, va susține conferința cu tema Libertate și regulă în viața noastră de zi cu zi.

Prima întâlnire a avut loc duminică, 17 noiembrie 2013, de la ora 18.00, în Aula Palatului Patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente