Binecuvântare de lucrări la Biserica Pogorârea Duhului Sfânt. PS Lucian: Icoanele sunt ferestre către divinitate

Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat în data de 5 iunie 2017 lucrările efectuate la Biserica Pogorârea Duhului Sfânt din municipiul Reșița. În continuarea slujbei de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos.

În cuvântul rostit, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța sfințirii iconostasului în anul omagial 2017.

Astăzi am sfințit icoanele care împodobesc această biserică și în mod special catapeteasma. Suntem în anul omagial al sfintelor icoane, iconarilor și pictorilor bisericești și ne bucurăm că în acest an sfințim cât mai multe icoane. Icoanele sunt ferestre către divinitate, ele ne ajută să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, de Maica Domnului și de sfinți, a spus Preasfinția Sa.

Cu ocazia sfințirii iconostasului, Preasfințitul Părinte Lucian a dat și un al doilea hram bisericii din Reșița, și anume Acoperământul Maicii Domnului.


Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Reșița a fost înființată în anul 2002. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în data de 29 iunie 2006, la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel de Preasfinţitul Lucian.

Până la târnosirea sfântului locaș, din data de 1 noiembrie, 2015, slujbele au fost oficiate într-o clădire provizorie, amenajată corespunzător pentru desfășurarea programului liturgic.

Comentarii Facebook


Știri recente