Binecuvântare de lucrări la Biserica Duminica Tuturor Sfinților. Slujba a fost oficiată de PS Gurie și PS Emilian Lovișteanul

În duminica a IV-a după Rusalii, biserica Duminica Tuturor Sfinților din satul Fărcădin, Protopopiatul Hațeg, a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. În continuare,cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit în data de 2 iulie 2017, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a vorbit despre importanța credinței fiecăruia dintre noi, în rugăciunile pe care le facem către Dumnezeu. Credință noastră, spune ierarhul, ar trebui să se asemene cu cea a sutașului din pericopa evanghelică citită astăzi în cadrul Sfintei Liturghii, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Harald Olteanu, pentru activitatea pastorală desfășurată în cadrul parohiei pe care o păstorește. De asemenea, credincioșilor implicați în renovarea lăcașului de cult le-au fost înmânat gramate de mulțumire.

.

Comentarii Facebook


Știri recente

Strângere de fonduri pentru „Șura Culturală Gușterița”

„Șura Culturală Gușterița”, proiectul care presupune transformarea unei şuri din localitate într-un centru educațional pentru copiii defavorizați, se bucură de sprijin din partea comunităţii parohiale. Cele două parohii arondate Bisericii „Buna Vestire” din Gușterița organizează…