Binecuvântare de lucrări în parohia Câmpani din Episcopia Oradiei

În Duminica a doua după Paşti, a Sfântului Apostol Toma, 8 mai 2016, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în vizită pastorală în parohia Câmpani, Protopopiatul Beiuș, unde a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire a bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” şi a săvârşit Sfânta Liturghie, în sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi.

Chiriarhul Oradiei a fost aşteptat şi primit cu multă bucurie şi însufleţire de către comunitatea dreptmăritoare din Câmpani, care numără 780 de suflete, dar şi de oficialităţi locale, judeţene şi centrale, în sunetul clopotelor și al tulnicelor.

După oficierea slujbei de binecuvântare a lucrărilor efectuate la exteriorul și interiorul bisericii a urmat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie arhierească, în cadrul căreia, după citirea fragmentelor scripturistice de la Sfântul Evanghelist Ioan, Preasfinţitul Părinte Sofronie al Oradiei a rostit un bogat cuvânt de învăţătură, în care a tâlcuit înţelesurile duhovniceşti ce se desprind din textele scripturistice.

 „Prima pericopă evanghelică, a încredințării Sfântului Apostol Toma, este foarte actuală, deoarece lumea noastră, din păcate, este o lume destul de îndepărtată de credință, în care bântuie necredința și îndoiala, o lume în care oamenii au nevoie de certitudini palpabile ca să creadă, din pricina împuținării credinței lor și a îndoielii ce stăpânește sufletele multora dintre contemporanii noștri. Însă, nu doar generația noastră este bântuită de îndoială, nu doar de la revoluția franceză și prin filozofii iluminismului îndoiala se cultivă cu obstinație în mințile europenilor. Vom vedea nu doar că îndoiala a fost prezentă în ucenicii Mântuitorului Hristos, deși le spusese de atâtea ori că va muri, că merge spre patimă și va fi dat spre răstignire, dar a treia zi va învia, însă le-a fost și frică. În frica și îndoiala Apostolilor vedem, de fapt, biata condiție umană, firea omenească aflată în păcat și în cădere, deșirată, slabă, temătoare de moarte și fricoasă de propria dispariție”, a subliniat Ierarhul.

 Părintele Marian Vasile Popa, Protopopul Beiușului, Seghiștei și Șteiului a adresat cuvântul de bun venit Ierarhului și dat citire Actului de sfințire întocmit cu acest prilej.

„Apoi, părintele paroh Remus Codreanu-Morar a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul şi toate darurile pe care cu îmbelşugare le-a revărsat peste această comunitate de creştini ortodocşi, dar şi Preasfinţitului Părinte Sofronie pentru osteneală şi prezenţă, pentru dragostea şi disponibilitatea ce le-a manifestat faţă de binecredincioşii parohiei Câmpani. Mulţumiri au fost aduse tuturor celor care s-au jertfit pentru restaurarea şi înfrumuseţarea bisericii parohiale din această localitate”, a afirmat pr. Cristian Rus, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Sofronie a primit din partea Consiliului Local titlul de Cetăţean de onoare al comunei Câmpani. Diploma și hotărârea Consiliului Local a fost înmânată de către domnul primar, care a rostit și un cuvânt de felicitare și recunoștință.

Comentarii Facebook


Știri recente