Binecuvântare asupra copiilor din Parohia Sf. Nectarie Taumaturgul Coslada – Spania, la început de an școlar

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, ieri, 11 septembrie 2011, în cadrul Sfintei Liturghii, au fost împărtășiți copiii școlari și preșcolari, înainte de începerea noului an școlar, ocazie cu care au fost rostite rugăciuni speciale pentru astfel de evenimente.

În cuvântul de învățătură, părintele paroh a subliniat rolul părinților deosebit al părinților în educația copiilor arătând că pruncii nu se nasc creștini sau atei, ci devin creștini sau atei potrivit educației primite

„Când un copil se naște,existența sa este pentru veșnicie. Viitorul este în mâna copiilor, însă copiii sunt în mâna părinților, ceea ce înseamnă că părinții pot influența viitorul prin educația copiilor. Educația duhovnicească a copilului oferă speranță pentru cel puțin două generații. Copiii nu se nasc creștini sau atei, ci devin creștini sau atei potrivit educației primite, mai ales în familie. Educația copilului este foarte pretențioasă, pentru că nu se face într-o zi, ci în fiecare zi. Educația copilului trebuie să înceapă odată cu viața, imediat după naștere. Ea trebuie accentuată în perioada întrebărilor, iar la întrebări trebuie să li se răspundă prin prizma Sfintei Scripturi. Înțeleptul Solomon spunea: Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea. (Prov. 22:6). Dintre toate ființele create de Dumnezeu, omul are cea mai lungă copilărie, tocmai pentru a fi folosită la pregătirea lui pentru viață”, a precizat părintele paroh George Cimpoca.

La final, părintele a urat copiilor un an nou școlar binecuvântat cu multe roade de înțelepciune și fapte bune, așa încât să fie mângâiere pentru părinții lor și exemplu de urmat pentru semenii lor.

Comentarii Facebook


Știri recente