Binecuvântare arhierească pentru tinerii din proiectul Da EurHome a EurHope

Vineri, 21 martie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a primit, în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial, un grup de 100 de tineri de la Colegiul „Traian Lalescu” din Reșița, implicați în proiectul ecumenic „Da EurHome a EurHope”, informează „Ziarul Lumina”.

Preasfințitul Lucian a binecuvântat tinerii și i-a felicitat pentru activitățile desfășurate în spiritul dragostei și al unității pe calea dialogului cu cei de alte confesiuni, împărtășindu-le astfel din bucuria și frumusețea Ortodoxiei. Totodată, chiriarhul le-a vorbit și despre semnificația Sfintei Cruci, prăznuită cu mare cinste de Sfânta Biserică în duminica a 3-a a Postului Mare. În acest sens, Preasfinția Sa a arătat că fiecare dintre noi suntem chemați să urmăm Mântuitorului Hristos pe calea Crucii, întăriți duhovnicește prin împărtășirea cu Sfintele Taine. „Sunteți tineri care aparțineți Bisericii Ortodoxe, având deci o identitate spirituală pe care ați ales să o arătați tuturor. Mă bucur că ați ales să desfășurați acest simpozion în perioada Postului Mare, în preajma Duminicii Sfintei Cruci și de aceea vă doresc ca în această tabără să discutați mai pe larg despre drumul crucii și asumarea crucii, pe care fiecare dintre noi trebuie să o purtăm cu demnitate și responsabilitate până la sfârșitul vieții. Vă îndemn ca la Sfânta Liturghie, la care veți participa, să vă împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos”. Tinerii au fost însoțiți de pr. dr. Borislav Tasici, pr. prof. Nicolae Chiosa și de pr. prof. Emil Sergiu Varga. Aceștia au prezentat activitățile derulate în fiecare an în cadrul taberei ecumenice de la Loreto din Italia și programul activităților la cea de-a patra ediție a simpozionului internațional cu tema „Iubirea creștină”, care s-a desfășurat la pensiunea Casa Ecologică din Băile Herculane. „La întâlnirea pe care am avut-o anul trecut cu Preasfințitul Lucian am fost invitați ca prin acest proiect să fim mesagerii a ceea ce înseamnă tineri în Biserica Ortodoxă. Am pus în aplicare acel gând și astăzi suntem într-un număr mult mai mare de tineri care doresc să participe la un simpozion ortodox”, a subliniat pr. prof. Nicolae Chiosa. Simpozionul „Iubirea creștină” reprezintă pentru elevi nu doar o oportunitate de a se întâlni, ci și o șansă de a continua să pășească împreună pe drumul Crucii și al unității. Spre deosebire de celelalte ediții, simpozionul s-a desfășurat cu porțile deschise, fiind invitați să participe elevi și profesori de religie din întregul județ Caraș-Severin. Alături de tinerii din România au fost și tineri din Italia, coordonați de preotul Giorgio Paolini din Pesaro, Borgo Santa Maria, parohie înfrățită cu Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…