Binecuvântare arhierească pentru militari sibieni

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat astăzi, 21 decembrie 2013, slujba de binecuvântare a militarilor din Batalionul de instrucție și asigurare învățământ, seria a doua-octombrie 2013, care au depus jurământul la Școala de aplicație pentru unități sprijin de luptă „General Eremia Grigorescu” din Sibiu.

La ceremonie au mai participat prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, comandantul Garnizoanei Sibiu, generalul Ghiță Bârsan, comandanți ai școlilor de instrucție militară din Sibiu, cadre didactice și ofițeri, precum și rudele și familiile militarilor profesioniști care au depus jurământul.

Autoritățile prezente și comandanții au ținut alocuțiuni prin care au subliniat importanța acestui moment pentru cariera unui militar și rolul soldaților profesioniști în modernizarea Armatei Române.

La finalul ceremoniei, s-a intonat imnul național al României, după care a urmat defilarea militarilor. Tinerii soldați au încheiat festivitatea cu un recital de colinde tradiționale, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

IPS Mitropolit Laurentiu a primit în aceeași zi colidători de la organizațiile revoluționarilor din Sibiu, pe care i-a binecuvântat, oferindu-le daruri și urări de Crăciun.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…