Binecuvântare arhierească pentru elevii Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a participat luni, 12 septembrie 2016, la ceremonia de redeschidere a Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu din Craiova după 18 ani de întrerupere, informează site-ul oficial al Mitropoliei Craiovei.

La eveniment au fost prezenți Ofiţeri ai Statului Major General al Armatei, foste cadre militare ale Colegiului, reprezentanţi ai corpului profesoral, dar şi reprezentanți ai autorităţilor publice locale şi centrale.

După intonarea Imnului Naţional, ordinul de reînfiinţare al Colegiului a fost citit de contraamiralul de Flotilă Aeriană Liviu Lungulescu, şeful Secţiei Management Resurse Umane a Ministerului Apărării Naţionale.

În conformitate cu ordinul ministrului Ministerului Apărării Naţionale nr E.S. 53 din 21 aprilie 2016, în baza aprobării raportului Şefului Marelui Stat Major General, nr 1494 din 11 mai 2016, se acordă Colegiului Naţional Militar din Craiova denumirea onorifică Tudor Vladimirescu, patronul spiritual Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi steagul de onoare”, se arată în ordinul de reînfiinţare.

În continuare, Steagul a fost înmânat comandantului Colegiului, colonel Gheorghe Dincă, după care cei 200 de elevi, băieţi şi fete, au rostit Jurământul militar. A urmat oficierea slujbei de Te Deum de preoţii militari ai garnizoanei Craiova.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a bincuvântat noul început al Colegiului militar din Craiova.

Regiunea Oltenia şi oraşul Craiova aveau nevoie de acest colegiu, era un vis pe care-l doream cu toţii să devină realitate deoarece pe aceste meleaguri s-au născut oameni de mare valoare, eroi care s-au distins în luptele pentru apărarea patriei şi a credinţei noastre ortodoxe strămăşeşti, eroi pe care îi cinstim şi îi pomenim în rugăciunile noastre. Este o şcoală vocaţională care cultivă cele mai de seamă valori ale poporului român, iar elevii care doresc să urmeze în viaţă o carieră militară au un scop precis: dorinţa de a merge pe urmele strămoşilor noştri, a spus Înaltpreasfinţitul Sa.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea celor 200 de elevi, 120 de elevi din clasa a IX-a, 40 din clasa a X-a şi 40 din clasa a XI-a, în acordurile muzicii militare a garnizoanei Craiova.

Foto: Imagine arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente