Binecuvântare arhierească pentru credincioșii parohiei timișene Sânandrei Colonie

În Duminica a 5-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Sânandrei Colonie, din Protopopiatul Timișoara II. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta Liturghie oficiată, în biserica nouă cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, de un sobor de preoți, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele Mircea Szilagyi, protopopul Protopopiatului Timișoara II, părintele Ioan Jurca de la Parohia Sânandrei, părintele Aurelian Milă de la Parohia Recaș II și părintele paroh Teodor Cocan.

În cadrul slujbei au fost înălţate rugăciuni și pentru odihna sufletului părintelui Rusalin Simeria, decanul de vârstă al preoților din Mitropolia Banatului, care a trecut la cele veșnice sâmbătă, 23 iulie, în etate de 100 de ani.

Alături de enoriaşi, la Sfânta Liturghie au participat oficialităţile locale și mai mulţi credincioşi timişoreni. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Theosis” din Timișoara, condus de dr. Dan Alexandru Adam.

În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat semnificațiile duhovnicești ale minunii vindecării celor doi demonizați din ținuturile Gadarei.

În acest sens, Înaltpreasfinția Sa a reliefat faptul că cei doi demonizaţi au fost cei care au început dialogul cu Hristos: Ce ai cu noi Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Prin aceasta, Chiriarhul Banatului a arătat că diavolii au mărturisit în fața Apostolilor și a celor prezenți acolo că Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Câți dintre noi, care suntem creștini botezați în numele Sfintei Treimi, mărturisim în viața noastră și prin viața noastră că Hristos este Fiul lui Dumnezeu? Un demon mărturisește că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, iar noi, de multe ori, stăm indolenți și nu mărturisim în familiile noastre, în cetatea noastră că noi credem în Hristos, Fiul Dumnezeului Celui viu. Prin urmare, prima învățătură ce se desprinde din Evanghelia de astăzi este aceea de a fi mărturisitori strașnici ai lui Hristos.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat noul iconostas din biserica parohială, precum și lucrările de la clopotniță și de la anexele aflate în proximitatea bisericii care au fost finalizate după un timp relativ scurt.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Parohia Sânandrei Colonie a fost aşezată în data de 29 iulie 2013 de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu. După 3 ani, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a fost oficiată prima Sfântă Liturghie.

11-16-sf_evanghelist_matei

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente