Binecuvântare arhierească pentru credincioşii din Drobeta Turnu Severin

În Duminica a 7-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei şi Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, au oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopale din Drobeta Turnu Severin, informează site-ul oficial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Siluan a explicat pericopa Evanghelică duminicală.

Vorbind despre acest mare dar al vederii cu care ne-a înzestrat Dumnezeu ca să ne bucurăm, ca să îi dăm slavă lui Dumnezeu, să îi multumim pentru măreția slavei și creației sale, a spus Preasfinţia Sa.

Tot în cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Siluan a mai vorbit şi despre Sfânta Teodora de la Sihla, cinstită de Biserica Ortodoxă Română în fiecare an la data de 7 august.

La final, Preasfințitul Părinte Nicodim a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru:

această dragoste de a face o vizită în Episcopia noastră și de a vizita Sfintele Mănăstiri din cadrul Episcopiei Severinului. Preasfințitul Părinte Siluan poartă grijă de sufletele fraților nostri români care locuiesc în Ungaria aducând cuvânt de folos duhovnicesc în comunitățile românesti de pe întregul teritoriu al Ungariei.

Preasfințitul Părinte Siluan se află în această perioadă într-un pelerinaj la mănăstirile din Episcopia Severinului și Strehaiei însoțit de o delegație de la centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei.DSC04589-560x420

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente