Binecuvântare arhierească pentru copiii de la Fundația „Melchisedec Ștefănescu”

Copiii de la Grădiniţa ce funcționează în cadrul Fundației Melchisedec Ștefănescu din Roman au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, cu prilejul începutului de an școlar. Prezent în mijlocul copiilor şi a cadrelor didactice din cadrul instituţiei de învăţământ, Chiriarhul locului a oficiat, marţi 15 septembrie 2015, o slujbă de Te Deum, după cum informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Slujbă de Te Deum la începutul anului şcolar

Copiii din grupa mică au întâmpinat cu flori pe ierarhul locului și au urat bun venit părinților consilieri de la Centrul eparhial. Apoi, pe scena special amenajată pentru acest eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de Te Deum și a rostit rugăciuni de binecuvântare pentru preșcolarii prezenți, susținuți de părinți.

Daruri şi rechizite pentru copii

La finalul slujbei copiii au rostit poezii și au participat la un program artistic organizat special pentru ei. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oferit copiilor dulciuri și rechizite, iar domnul Aurelian Alexa, directorul Fundației Melchisedec Ștefănescu, a prezentat părinților componența corpului didactic și a mulțumit copiilor pentru participare și părinților pentru implicarea în buna organizare a evenimentului.

Săptămâna viitoare vor reîncepe și cursurile Centrului de zi pentru copii proveniți din familii defavorizate, care are un număr de peste 50 de beneficiari.

Comentarii Facebook


Știri recente