Binecuvântare arhierească pentru copiii cu dizabilități severe din Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei s-a aflat astăzi, 13 martie, în mijlocul copiilor cu dizabilități severe ocrotiți în casele de tip familial „Sfânta Ana” și „Sfânta Maria” din Alba Iulia. Angajații celor două case de tip familial i-au prezentat Înalt Prea Sfințitului Irineu serviciile oferite copiilor și activitățile pe care aceștia le desfășoară în cadrul așezămintelor. Ierarhul nostru le-a pus la suflet copiilor și angajaților caselor de tip familial un cuvânt de binecuvântare și mângâiere. La finalul vizitei, Înaltpreasfințitul Irineu a precizat că Postul Mare este timpul potrivit pentru rugăciune, meditație și ajutorarea celor săraci și bolnavi. Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat prețuirea pentru angajații celor două așezăminte sociale care le oferă acestor copii un zâmbet, un cuvânt bun și speranță: „Postul Mare este timpul potrivit în care suntem chemați să ne consacrăm rugăciunii, meditației și ajutorării celor săraci și bolnavi. Iubirea și slujirea noastră trebuie să aibă o adresă orizontală, precum ne învață Mântuitorul nostru, marele filantrop și slujitorul prin excelență al tuturor. Eu îmi exprim prețuirea mea pentru cei ce se ostenesc în acest așezământ, acordând un zâmbet celui trist, oferind un cuvânt bun celui disperat și infuzând speranță în inima zdrobită de durere. Aici locuiește Hristos care ne arată semnele cuielor din trupul Său și ne asigură că pe calea Crucii ne sfințim și apoi ajungem la ținta mântuirii” a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

La rândul lor, copiii l-au primit pe Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu cu rugăciuni și cântece învățate la Biserică. „Ne-am bucurat să-l avem astăzi în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. Este o mare bucurie pentru casele de tip familial „Sfânta Ana” și „Sfânta Maria” întrucât Înaltpreasfințitul a poposit din nou în mijlocul nostru, toți copiii bucurându-se de prezența Înaltpreasfinției Sale. Este o adevărată binecuvântare și mângâiere în sufletul acestor copii care l-au răsplătit pe Înaltpreasfințitul nostru cu rugăciuni și cântece, exprimându-și dorința ca și pe viitor să revină alături de noi” a precizat părintele Teofil Slevaș, protopop de Alba Iulia și coordonatorul celor două case de tip familial.

În cele două așezăminte sociale sunt ocrotiți 30 de copii cu dizabilități multiple și severe, cu vârste cuprinse între 2 luni și 18 ani. Aceștia primesc hrană, îmbrăcăminte, asistență medicală și terapie specială.

Casele de tip familial „Sfânta Ana” și „Sfânta Maria” funcționează în cadrul unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Totoi, Consiliul Județean Alba și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, potrivit Biroului de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba.

Comentarii Facebook


Știri recente