Bilanțul anual al Federației „Filantropia”

Consiliul director și Adunarea generală a Federației Filantropia s-au reunit lunea aceasta la Centrul pentru Formare Continuă „Dumitru Staniloae” din Capitală pentru a evalua activitățile din 2013, dar și pentru a face o prognoză pentru anul viitor. Tot acum au fost analizate activitățile de sustenabilitate din perioada post-proiect FORTE.

„Au loc mai multe evenimente înglobate sub două generice. Pe deoparte avem activitățile generate de adunarea de final a Federației Filantropia în cadrul căreia se semnează contractele de finanțare pentru proiectele alese în urma unui concurs de proiecte. Pe de altă parte avem raportul de încheiere a unui alt proiect al Federației Filantropia care a avut derularea în perioada martie-aprilie, apoi o perioadă de schimb de informații și la final s-a realizat un Ghid de bune practici pentru activități cu tineretul și asta se prezintă în raportul final. Și nu în ultimul rând avem de discutat primele rapoarte la trei luni după încheierea tehnică a Proiectului FORTE, primele rapoarte de sustenabilitate în care reprezentanții Eparhiilor vin și spun cum a evoluat strategia lor de dezvoltare în aceste trei luni”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Dorel-Nicolae Moțoc, director executiv, Federația „Filantropia”.

În perioada septembrie-noiembrie, Federația Filantropia în parteneriat cu Banca Comercială Română și Fundația Erste, a organizat un concurs de proiecte de incluziune socială. Solicitanții eligibili au fost organizațiile membre ale Federației. Cele 4 proiecte declarate câștigătoare sunt „Ciupercăria Sf. Sava”, proiect propus de Fundația pentru Copii „Sfântul Sava” de la Buzău; „Fii apicultor, fii darnic!”, proiect al Asociației Codrii Mamului – Fumureni în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului; „Dacă bătrânețea ar putea și tinerețea ar ști”, program propus de Asociația Sfântul Voievod Ștefan cel Mare Hârja și „Școala Christiana – Centru de Zi”, proiectul Asociației Filantropica Medical-Creștină CHRISTIANA – Filala Cluj.

Federația Filnatropia reunește, în acest moment, 19 din cele mai active asociații și fundații, care lucrează în domeniul social, în eparhiile Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente