Bilanț după Reuniunea națională a tinerilor ortodocși

La Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc joi, 11 septembrie, ședința de evaluare a primei Reuniuni naționale a tinerilor ortodocși, care s-a desfășurat în municipiul Baia Mare în perioada 3-6 septembrie, informează Ziarul Lumina. Parohiile, instituțiile și sponsorii care au ajutat la buna desfășurare a Reuniunii au primit diplome de mulțumire, oferite de Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

La ședința de evaluare a primei Reuniuni naționale a tinerilor ortodocși au participat Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, preoții consilieri, precum și preoții din cele 30 de parohii implicate în proiect. Nu au lipsit nici conducătorii instituțiilor școlare, administrative și culturale, precum și voluntarii care s-au implicat în organizarea proiectului.

„Așa cum ne-am implicat în viața tinerilor, și i-am adunat împreună în Baia Mare, să ne dorim să se implice și ei în viața Bisericii, să ne dorim ca tinerii să rămână în țară, să nu mai plece afară, să ne dorim ca să își cunoască identitatea și valorile noastre sfinte și să-și iubească țara, credința și neamul, și să poată să ducă mai departe moștenirea aceasta pe care noi am primit-o, pe care o sporim și pe care la un moment dat va trebui să le-o predăm lor”, a precizat PS Iustin Sigheteanul.

Evenimentul de la Baia Mare a fost considerat o reușită, conform celor precizate de Milan Bălan, consilier în cadrul Sectorului Teologic – Educațional: „Sentimentul a fost unul deosebit, al lucrului bine făcut, al lucrului împlinit. Pe ansamblu, noi considerăm că prima Reuniune a tinerilor ortodocși a fost o reușită. Cel mai important lucru pe care noi l-am concluzionat a fost acela că tinerii noștri, tinerii români, sunt frumoși, credincioși, ei reprezintă identitatea românească, identitatea ortodoxă. S-au întors încurajați, plini de optimism că aceasta este adevărata față a României”.

La finalul ședinței, PS Iustin Sigheteanul a oferit dipolme de mulțumire parohiilor, instituțiilor și sponsorilor care au ajutat la buna desfășurare a Reuniunii naționale a tinerilor ortodocși, precum și unor personalități din lumea academică și culturală, unor instituții media, Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, eparhiilor din cuprinsul Patriarhiei Române etc.

Comentarii Facebook


Știri recente