Bilanț de aur pentru Corala Armonia

Corala Armonia a participat în perioada 14-21 iulie la Campionatului European al Corurilor, desfășurat la Graz, Austria. Fiind înscrisă la trei secțiuni: Cor bărbătesc, Folclor și Muzică sacră, Corala „Armonia” s-a întors acasă cu un bilanț deosebit: un mare premiu (Cor bărbătesc), două medalii de aur (Folclor și Cor bărbătesc) și una de argint (Muzică sacră), potrivit Biroului de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

„Trebuie să spunem că această corală a devenit profesionistă întrucât interpretează, cu exactitate, cele mai pretențioase piese din toate genurile muzicale. Au fost foarte apreciați, publicul gustând aceste cântări cu bucurie deosebită, iar specialiștii au considerat-o cea mai bună corală dintre cele participante.

Sunt bucuros că au fost ambasadorii României și ai Bisericii noastre Ortodoxe la Graz, întrucât este singurul cor care a ajuns la aceste performanțe: anul trecut două medalii mondiale, iar anul acesta două medalii de aur și una de argint. Nu se vor opri aici”, a precizat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Corala bărbătească „Armonia” a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Corala a fost dublu medaliata cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internațională „World Choir Games” din S.U.A.

În prezent, corala este formată din preoți, diaconi, studenți ai Facultății de Teologie și abordează un repertoriu diversificat, fiind compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiționale românești și străine, cât și piese din repertoriul clasic universal. A participat la numeroase concursuri și concerte, atât în țară cât și în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente